Sedm míst k sezení i pro Peugeot Partner

Partner Tepee | foto: Peugeot ČR

Minulý týden jsme vás informovali o nabídce třetí řady sedadel pro nový Citroen Berlingo a bylo jen otázkou času, kdy se stejný prvek objeví i v sesterském Peugeotu Partner Tepee.

Z technického hlediska se jedná o totožné uspořádání. Tři nezávislá a samostatně vyjímatelná sedadla ve druhé řadě a dvě samostatná sedadla ve třetí řadě. Pro větší pohodlí vzadu sedících cestujících byla prostřední řada posunuta dopředu o 9 cm a poloha sedaček díky vysokému stropu v porovnání s pětimístnou verzí zvýšena o ne nepodstatných 4,5 cm. Nepatrně byla vyvýšena i podlaha zavazadlového prostoru, což by mělo pasažérům umožnit lepší výhled z vozu.

Hmotnost dvou přídavných sedadel činí pouze 12 kg a jejich instalací se sníží kapacita zavazadelníku na 100 litrů. Po jejich sklopení naroste na 450 litrů, a pokud je zcela vyjmete, dostanete se až na hodnotu 650 litrů. Sedmimístné upořádání Partneru Tepee bude k dispozici k zážehovému motoru 1,6 l o výkonu 110 k a ke vznětovému 1,6 HDi s výkonem 90 nebo 110 k.

V závislosti na jednotlivých trzích by měl být vůz k dispozici už od února 2009. Na rozdíl od Berlinga se ale nehovoří pouze o Velké Británii a je tedy pravděpodobné, že se jej dočkáme i v České republice.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy