Výrobce Aston Martin zkracuje pracovní dobu

V12 Vantage RS | foto: Aston Martin

Světová finanční krize nabírá na síle a začíná se bezprostředně dotýkat i těch nejbohatších. Výrobce luxusních sporťáků Aston Martin snižuje objem produkce.

Po automobilce Bentley je Aston Martin dalším výrobcem luxusních aut, který na vlastní kůži pociťuje dopady ekonomické recese a snížení poptávky. Stejně jako Bentley totiž citelně snižuje objem výroby. Zatímco prvně jmenovaný zastavuje počátkem března produkci na sedm týdnů, Aston Martin se rozhodl pro odlišné řešení.

Až do odvolání zkracuje pracovní týden na pouhé tři dny. Omezení se týká továrny v Gaydonu, přičemž přímo ovlivněno by mělo být kolem 600 zaměstnanců. Ti dostanou zaplaceno podle původního plánu s tím, že po nich může být v budoucnu požadováno si „ulité“ dny zdarma odpracovat.

I když by zřejmě ze snížené poptávky po Aston Martinech James Bond velkou radost neměl, je třeba si uvědomit, že v období hospodářské krize nemají luxusní automobilky na růžích ustláno. A my můžeme být jen rádi, že se tato obtížná situace zatím obešla bez obětí v podobě definitivního zániku některé z kultovních značek.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy