Tokijská autoshow – Volvo dalším odpadlíkem

Volvo | foto: Volvo

Říjnová Tokyo Motor Show dostává další ránu pod pás. Po automobilkách GM, Chrysler a Ford zrušilo svoji účast i švédské Volvo.

Ford oznámil svou absenci už počátkem minulého týdne a otázky týkající se účasti dceřiného Volva nechtěli jeho zástupci komentovat. Nyní se dostala na veřejnost oficiální informace, podle které Volvo v Tokiu skutečně nebude. Pro server Automotive News to řekla mluvčí automobilky Maria Bohlin: „Zhodnotili jsme účast na všech motor show v roce 2009, abychom zajistili co nejefektivnější využití našich zdrojů. A rozhodli jsme, že se letos v Tokiu prezentovat nebudeme".

Sdružení japonských výrobců automobilů (JAMA) dokonce uvažuje o zrušení letošního ročníku. Podle výše zmíněného serveru by se mělo o osudu říjnové výstavy definitivně rozhodnout počátkem února. Pokud by byla zrušena, další ročník by se konal až v roce 2011.

Jedná se tak o další přímý důsledek světové hospodářské krize, na kterou zejména americké či americkými investory vlastněné automobilky doplácejí ze všech nejvíce.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy