Fisker Karma S Concept - další superhybrid

Karma S | foto: Fisker

VIDEO: Fisker je společnost, která nedávno ohlásila vývoj nového sedanu na hybridní pohon, s vysokým výkonem, luxusem a sportovností, který prý dokáže konkurovat Porschi Panamera, Aston Martonu Rapide nebo potenciálnímu Lamborghini.

Písmeno S v názvu konceptu znamená Sunset. A dává to smysl, sluníčka si posádka tohoto skvostného vozu bude moci užít věru mnoho. Koncept má totiž stahovací pevnou střechu.

Pod kapotou je pohonné ústrojí z již sériově vyráběného sedanu, který se se své finální verzi taktéž představil v Detroitu. Jde tedy o dvoulitrový přeplňovaný benzín o výkonu 260 koní. Hlavní část výkonu ale má na silnicí jit z elektromotoru o výkonu 201 koní, do něhož jde energie z Li-Ion baterií. Karmu je možno dobíjet ze zásuvky.

Fisker Karma S by mohl být představen za rok až dva ve své finální verzi. Půjde o vůz vcelku unikátní, otevřených čtyřsedadlových vozů moc není a tím méně jich je s takto unikátním pohonným ústrojím. Je jich asi tak... nula?

Sedan Karma je možné již objednat. Sama firma předpokládá, že ročně prodá 15 000 kusů a to za cenu od 1,8 milionu korun (v přepočtu), 1300 objednávek má již na stole. Zrychlení z klidu na 100 trvá 5,8 sekundy a maximální rychlost je 200 km/h.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy