Nejmenší závodnička na světě? Ze Slovenska

Scorpy 7 | foto: Ivančo

Na Slovensku existuje zajímavá miniautomobilka. Produkuje opravdový Lotus seven, jen malinko upravený. Délka rovných dvou metrů zní sice trochu srandovně, ale jen do chvíle než zjistíme, že pasažéry jsou naše dítka.

Andrej Ivančo se na Slovensku pustil do zajímavého projektu. Navrhl, zkonstruoval a začal prodávat dětská autíčka v podobě slavného Lotusu seven.

Nejsem úplně zvyklý psát o autech pro děti, ale dejme tomu. Pod kapotou najdeme motor o výkonu 6 koní spolu s třístupňovou poloautomatickou převodovkou. Při hmotnosti pouhých 150 kg i takto nízký výkon může s autem slušně hnout.

Sám tvůrce mluví o maximálním důrazu na bezpečnost dětského vozítka. Struktura je z ocelových profilů, ze stejného materiálu je potom rám okna a bezpečnostní rám za sedadly. Bezpečtnostní pásy jsou uchyceny ve čtyřech bodech.

Počítá se i s růstem dětí, volant je stavitelný do dvou směrů a také pedály je možné posouvat v řádu 25 cm. Odpružení je podobné tomu, jaké mají dospělá auta, brzdy jsou na všech kolech kotoučové. Jen délka rovné dva metry a šířka 125 cm by dospěláka asi příliš neuspokojila.

Novinkou je verze Cross s téměř stejnou karoserií, jen vyšším podvozkem a terénním obutím, které jistě zdolá každou zahradu.

A k čemu může takové auto sloužit? Na dopravní hřiště, jako zábava na různé akce nebo jako dětská hračka pro rodiny s dostatečnou zahradou.

 

Zdroj: http://www.ivancocars.com/

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy