Hyundai krátí pracovní týden na čtyři dny

i30 | foto: Hyundai Motor Czech

I Hyundai nemá na výběr a musí zpomalit výrobu. Nízká poptávka po autech všeobecně se projevila i na modelu i30, který se montuje v Nošovicích nedaleko Frýdku-Místku. Firma proto na čas ruší pracovní pátky.

Dle informací portálu iDnes.cz bude rušení výroby v pátky trvat celý leden, poté přijde přehodnocení situace. I když budou zaměstnanci doma, bude jim vyplaceno 68% platu.

Hyundai v Nošovicích byla ještě v listopadu při slavnostním otevření mnohem optimističtější. Trh je zkrátka nepředvídatelný.

I kvůli krácení výroby hatchbacku i30 bude pravděpodobně urychlen příchod kombíku i30 do moravské továrny. Původní plán počítal s koncem tohoto roku, Časem přijde i zatím nepředstavený minivan, který známe pod kódovým označením YN.

Továrna v tuto dobu zaměstnává něco přes 1800, což je přibližně polovina předpokládaného počtu 3500  mužů a žen. Kvůli nedostatečné poptávce je odložen směnný provoz a s ním i pozastaven nábor zaměstnanců, plného počtu tak automobilka pravděpodobně dosáhne později než se očekávalo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy