edo competition Lamborghini Murcielago LP 710

Murciélago | foto: Lamborghini

Co se stane, když se spojí italský supersport a světový designer Christian Audigier? Popravdě řečeno, vznikne z toho něco neobvyklého. V tomto případě ještě navíc pekelně rychlého a zajímavého.

Toto upravené Lamborghini Murcielago LP 710 má základy v sériovém Murcielagu LP 640. Německé tuningová firma edo competition si jej vzala na parádu a provedla některé zajímavé úpravy. Jakmile bylo všechno hotovo, chopil se výsledku Christian Audigier a tento upravený supersport vyšperkoval jak jen nejlépe dovedl. A výsledek stojí za shlédnutí.

Vyrobeno má být celkem pouze pět kusů, takže o prestiž je postaráno, stejně jako o vysokou sběratelskou hodnotu. Cena tohoto mazlíka je 495 000 EUR, což je skoro dvojnásobek sériového LP 640. Technické údaje a ojedinělý design ale stojí za to.

 

Motor zůstal stejný jako v sérii, tedy dvanáctiválec o objemu 6.5 litru. Výkon byl ale zvýšen, jak napovídá název, na hodnotu 710 koní. Kroutící moment dosahuje nejvyšší hodnoty 700 Nm. Zrychlení z nuly na sto trvá 3.2 vteřiny a z nuly na 200 km/h méně než 10 vteřin! Maximální rychlost je na úrovni 360 km/h.

 

Speciální devatenáctipalcová kola s vysokorychlostními pneumatikami Continental vám zaručí maximální jízdní stabilitu za všech podmínek (na obrázku pneumatiky Pirelli). Vepředu s rozměry 225/35 ZR 19, vzadu 325/30 ZR 19.

Kompletně přepracován byl také výfukový systém. Na přání je také možnost nechat ze svého lamba udělat pouze zadokolku, tímto zákrokem ušetříte asi 40 kg.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy