Také Kanada posílí automobilový průmysl

ilustrační foto | foto: Archiv AutoRoad.cz

Kanada bude následovat Spojené státy a poskytne „záchranný balíček“ ve výši čtyři miliardy kanadských dolarů (cca 3,3 miliardy amerických dolarů) tzv. nouzových půjček kanadskému ramenu detroitského (USA) automobilového průmyslu. Informovala o tom v sobotu agentura Reuters.

Zmíněnou pomoc podle agentury ohlásil premiér kanadské provincie Ontario Dalton McGuinty spolu s kanadským předsedou vlády Stephenem Harperem s tím, že částka bude určena na pomoc při provozní restrukturalizaci podniků. "Jedná se o výjimečné okolnosti, které vyžadují mimořádná opatření," řekl McGuinty v souvislosti s pomocí pro automobilový průmysl, topící se v krizi.

Prohlášení o pomoci přichází poté, co Bílý dům schválil uvolnění 17,4 miliardy amerických dolarů na podporu tamějšího automobilového průmyslu. Podle agentury Reuters Harper v této souvislosti prohlásil, že Kanada bude poskytovat podporu odpovídající podílu na dvaceti procentech výrobní kapacity severoamerického trhu. Harper podle agentury Reuters doplnil, že podpora dodavatelů automobilového průmyslu by měla přijít v podobě další pohledávky pojistného prostřednictvím federální Export Development Corp.

- Ondrej Vanek, mediafax -

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy