Volvo S60 koncept - když krása vítězí

S60 Concept | foto: Volvo

VIDEO:Volvo ukázalo veřejnosti první snímky svého konceptu přirpavovaného pro autosalon v Detroitu, který se bude konat přibližně za měsíc. Koncept S60 kombinuje opravdovou ladnost se sportovností a hi-tech.

Nová generace středního sedanu Volva, S60, posune design značky zase o něco dál. Svou přední maskou navazuje na inovaci v podobně terénního Volva XC60, které jako první u této značky přineslo rozdělení světlometů. S60 v tom pokračuje.

Technika je pravděpodobně spíš koncepční, nicméně přeplňovaný motor o objemu 1,6 litru má díky pokročilé technologii výkon skvělých 180 koní , dokáže ovšem také dosáhnout spotřeby 5 litrů/100 km, tedy emisí 119 gCO2/km. A pozor, jde o benzín.

Technika inteiréru a dveří je asi realitě hodně vzdálená, nicméně linie a tvary ledacos naznačují. Zajímavě otevírané dveře asi také zůstanou jen součástí této studie.

Reálný ovšem je systém protikolizní ochrany, který dokáže sám auto zastavit a umí reagovat i na chodce. Otázkou je s jakým zpožděním, i tak jde ale o zatím nejpokročilejší systém tohoto druhu.

Podívejte se také jak vznikal úžasný skleněný panel.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy