Mercedes-Benz a Splitview monitor

S | foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz připravuje další technickou vymoženost, kterou nikdo jiný nemá. Má jít o speciální monitor, který umožní zobrazování až několika různých zdrojů signálů najednou. Ne, nejedená se o technologii Picture in Picture známou z televizí.

Mercedes-Benz byl vždy průkopníkem na poli nejnovějších technologií v automobilovém průmyslu. A většinou šlo o model S, ve kterém se tyto žhavé výkřiky techniky objevily. Za všechny vzpomeňme například airbagy, ABS či tříbodové bezpečnostní pásy. Teď dostane 'Esko' další zajímovou věcičku.

Jde o monitor pro navigaci s technologií nazvanou Splitview. Zjednodušeně jde o to, že pod různými úhly pohledu na monitor budete moci sledovat různé zdroje signálu. Řidič tak například může sledovat navigační pokyny, zatímco spolujezdec v tu samou chvíli pozoruje svůj oblíbený film na DVD. A děti vzadu mohou nerušeně sledovat některou z televizních stanic. Jak to zhruba funguje se můžete podívat na obrázku.

Tato speciální obrazovka je vyvíjena ve spolupráci s firmou Bosch. Zvuk je distribuován buď do HiFi sluchátek nebo přímo do audiosoustavy vozu.

A že nejde o sci-fi projekt dokládá vyjádření Mercedesu, že tato obrazovka bude dostupná v S třídě v létě příštího roku. Máme se na co těšit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy