Opel Insignia Evropským autem roku

Insignia | foto: Archiv AutoRoad.cz

Letošní anketa Evropské auto roku byla plná zajímavých vozů. Za všechny jmenujme třeba Škodu Superb, Ford Fiesta nebo Alfa Romeo MiTo. Všem jim ale vytřel zrak Opel se svojí povedenou Insignií.

Opel, patřící pod koncern General Motors, překvapil většinu lidí, kteří s ním přišli do kontaktu. Ať již jimi byli novináři nebo běžní zákazníci, Insignia jim učarovala svou kvalitou a velmi dobrými jízdními vlastnostmi.

Novou Insignii si lze zakoupit s některým ze čtyř dvoulitrových naftových čtyřválců s výkony od 110 do 190 koní. Benzínové agregáty jsou také čtyři, přičemž ten nejvýkonnější o objemu 2.8 litru a se šesti válci má koní rovnou 260.

Vítězství Opelu se koncernu General Motors momentálně náramně hodí. Pod značkou Vauxhall Insignia je totiž tento model prodáván i na britských ostrovech.

Co je ale hlavní, v USA najdeme tento model jako Chevrolet Malibu. A právě Malibu je auto, do kterého v Detroitu vkládají naděje. Americký trh se totiž začíná orientovat na menší a úspornější modely a tím právě Malibu pro ameriku je.

Ford Fiesta, který byl žhavým kandidátem na vítězství, nakonec skončil o bud druhý.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy