Audi R4 opět na scéně?

Audi | foto: Audi

Po velkém úspěchu Audi s velkým sportovním vozem R8 se ihned začalo mluvit o tom, že tento velký a silný vůz by měl dostat menší, levnější a dostupnější variantu. O původně zavrhnutém projektu se opět mluví.

Zprávu o obnovení výroby přinesl britský magazín Autonews, který obvykle bývá velmi dobře informovaný.

Malé R4 bylo často zavrhováno a sama automobilka ho zamlčela, když tiskový mluvčí ještě před pár měsíci prohlašoval, že R4 nikdy nebylo v plánu. Podle informací Autonewsu ovšem bylo.

Proč ho nevyrábět? Důvod je prostý, Audi je vlastněno Volkswagenem a Volkswagen zase z čím dál větší části vlastní Porsche. Porsche má v kategorii menšího vozu s motorem uprostřed své koně, Boxster a Cayman, což by mohlo znamenat vzájemnou kanibalizaci.

Audi R4 by mělo na rozdíl od Porsche mít pohon všech kol, který bude vycházet z tradičního Quattra. Pod kapotou by se mohla objevit řada koncernových motorů od 2,0 TFSI výše. R4 by vyplnila mezeru mezi R8 a TT.

Podle informací Autonewsu se navíc chystá i model umístěný mezi R4 a R8, mělo by jím být R6, které by útočilo na novodobou generaci Jaguaru E  type.

Jako z říše scifi potom zní informace o tom, že řadu by měl doplnit vrcholně sportovní automobil R10.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy