Action Mobil Globecruiser: Camping s velkým C

| foto: Archiv AutoRoad.cz

Pokud volíte stranu zelených, rozhodně nepokračujte ve čtení. S nejvetší pravděbodobností by vás skolil infarkt. Všichni ostatní můžou nahlédnout tam, kam se asi jenom tak nedostanou.

Pod pojmem kempování si většina z nás představí stan popř. karavan zaparkovaný někde v přírodě nebo kempu. Poklidné opekání špekáčků na ohni a hvězdná obloha nad hlavou jsou jedněmi z důvodů, proč kempování vzniklo. Někomu ale tento způsob obývání přírody nemusí připadat dost pohodlný.

Pro tento případ vznikl zvláštní kus techniky. Opravdu velký kus techniky, abych byl přesný. Dárcem orgánů byl nákladní vůz značky MAN. Prostor pro přepravu nákladů byl kompletně 'překopán' za účelem poskytnutí co největšího komfortu při pobytu v divoké přírodě. Podrobnější popis vybavení není k dispozici, představu si ale můžete udělat z přiložených fotek.

Součástí výbavy je zásobník, který pojme až 550 litrů vody. O napájení všech těch lampiček a elektrických udělátek se také nemusíte bát. Na střeše totiž najdete 4 fotovoltaické panely o celkovém výkonu 960 W. Řidič a spolujezdec si mohou lebedit v kožených, vzduchem odpružených sedačkách

A proč tolik povyku kvůli ekologům? O pohon se stará řadový šestiválec o objemu 12.8 litru a výkonu asi 530 koní, který splňuje pouze normu Euro 3. Celková váha činí 21 tun, co se vám tedy v přírodě nepodaří zadusit zplodinami, to spolehlivě převálcujete obrovskými penumatikami. Palivová nádrž pojme až 860 litrů nafty, dostat by jste se tedy měli o něco dále, než jenom z vašeho dvorku.

Pro všechny zájemce je tento mastodont k dispozici za lidových 430 000 € (asi 10 750 000 Kč).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy