Volkswagen Golf VI-výborné hodnocení EuroNCAP

Golf | foto: Euro NCAP

Organizace EuroNCAP, která již tradičně testuje bezpečnost nových vozů, poslala proti deformovatelné překážce žhavou novinku od Volkswagenu, velmi očekávaný model Golf. Obdržel nadprůměrně vysoké hodnocení.

Velmi vysoké hodnocení sie vysloužil nový a nadmíru očekávaný model Volkswagenu, Golf. Plný počet hvězdiček za ochranu pasažérů i velmi vysoké hodnocení za ochranu chodců, to je vysvědčení Golfu.

Z čelního a bočního nárazu si Golf odnesl celých 36 z 37 bodů. Započítává se do něj všech 16 bodů z čelního nárazu, 16 bodů za boční náraz, dva body za náraz na kůl a dva body za upozornění na bezpečnostní pásy. Ptáte se kde utekl onen jeden bodík? Jde o připomínače pásů, které fungují jen vepředu.

Za ochranu dětí Golf získal 41 ze 49 bodů, což sice není maximum, ale i tak výborný výsledek. Kritizována je nedostatečnost instrukcí pro správnou instalaci dětských sedaček. V přepočtu na hvězdičky jde o zisk čtyř.

Chodci si budou náraz Golfu téměř užívat. Ze 36 možných bodů Golf získal 22, což je jedno z nejlepších hodnocení vůbec. Znamená to tři hvězdičky ze čtyř.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy