Romahome R10 Citroen Nemo - chcete cestovat?

R10 Citroen Nemo | foto: Archiv AutoRoad.cz

Romahome je výrobce některých zajímavých úprav pro jinak sériové vozy. Krom toho, že umí udělat klasický obytný vůz, připravuje i zajímavé úpravy pro mnohem menší auta, než z jakých se karavany běžně dělají.

Řeknu vám, mít karavan, to byl vždy takový můj dětský (a zatím nesplněný) sen. Společnost Romahome představuje zajímavý model, se kterým jsou snílci jako já svému cíli o krůček blíže.

Zatímco klasické karavany stojí na základech velkých dodávek, Romahome se pustila do tvorby karavanu na maličké dodávce Nemo. Už v současné době má firma v nabídce podobný model postavený na Peugeotu Partner, ale protože se specializují na Citroeny, Nemo jim nemohlo uniknout.

Jde o opravdový základní model, i nabízený Partner je protažený. Díky tomu nabízí Nemo místo pro jednoho jediného ležícího člověka. K tomu je v autě zabudováno umyvadélko a vařič.

Pod kapotou najdeme motory o objemu 1,4 a to benzínový i dieselový. Střecha vozu je řešena tak, aby se mohla vysunout nahoru a vytvořit prostor navíc. Na střeše jsou solární panely.

Cena je stanovena na necelých 19 tisíc liber, tedy 575 tisíc korun. A co myslíte, kdybych moc prosil, udělali by mi obytný i Citroen C1?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy