Ford MyKey - rodičovská ochrana i v autě

Ford | foto: Ford

Ford představil pro své americké modely zajímavou funkci, kterou se jistě zalíbí především starostlivým otcům. Nové Fordy totiž bude možné koupit s něčím, co se by se u televizí dalo nazvat rodičovským zámkem.

Tyto americké Fordy budou mít možnost nastavit které klíče jsou "rodičovské" a které jsou "dětské". Pokud auto pojede s rodičovským klíčem v zapalování, auto pojede jak má. Zajímavé věci se začnou dít vsune-li klíč do zapalování dítě.

Rodič totiž bude moct naprogramovat to, že auto syna nepustí přes rychlost 80 mph (asi 130 km/h). Zároveň se sníží maximální hlasitost audia a to na 44% maximálního výkonu. Bude tak konec autům, které je možné slyšet na kilometry daleko.

Dalšími vychytávkami bude zapnutí otravné signalizace nezapnutí bezpečnostních pásů, dále nemožnost vypnutí systému ESP a signalizace při překročení přednastavené rychlosti. Všechno nastavení bude moci přerozeně měnit jen rodič.

Podle výzkumu s takovým systémem nesouhlasí 67% mladých, toto číslo ale klesne na 36% za podmínky, že jim rodiče budou auto více půjčovat.

Týká se to zatím jen USA, o dodávání podobných vymožeností do Evropy nemáme informace.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy