Volkswagen Golf GTI bude mít 210 koní

Golf | foto: Volkswagen

Ještě jsme oficiálně neviděli ani tu nejobyčejnější verzi nového mainstreamového modelu Golf a už se na nás řítí informace o těch nejsilnějších verzích. Výkonné modely budou tři a tradiční GTI bude mít 210 koní.

Volkswagen Golf si svoji premiéru odbude na autosalonu v Paříži, která začíná již za pár týdnů. Podle nejnovějších informací tam ovšem nebude samotný sériový Golf.

Svoji výstavní premiéru zde bude mít i silná verze, která bude již tradičně pojmenovaná GTI. Je trochu nezvyklé, že automobilka vytáhne na jednom autosalonu z rukávu více es, ovšem proč ne.

My tak víme, že nová generace Golfu GTI příliš neposílí. Oproti současné generaci dostane navíc jen 10 koní, finální výkon tak bude 210 koní. Automobilka si zřejmě dělá místo na další, silnější modifikace. Jízdním výkonům by jistě pomohla i redukce hmotnosti, věřím, že vzhledem k současným trendům se i jí dočkáme.

Dieselové nadšence potěší dieselová verze GTD, který nabídne common-railový dvoulitr o výkonu 170 koní.

A králem rychlých Golfů bude opět silná verze R. Ta ze šestiválce nabídne hned 270 koní, které půjdou na všechna čtyři kola.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy