Honda představuje vylepšené airbagy

Honda | foto: Honda Motor

Neustálá inovace, to je cesta k pokroku. Honda se rozhodla připravit řidičům svých aut v případě nehody co nejměkčí dopad a tak i provedla. Nová generace airbagů má mnohem lepší vlastnosti než ta současná.

Nový airbag, který Honda nazývá i-SRS airbag, má mnohem přesněji učenou strukturu samotného pytle. Díky tomu se airbag zformuje do daleko lepšího tvaru než předchůdci. Nejlépe je to vidět na fotografii výše.

Nová technologie je schopna vytvořit dříve řádný tlak k tomu, aby mohl polštář zachytit letící tělo, navíc jej mnohem déle drží. Airbag se také nafoukne více do šířky, což je jednoznačné pozitivum, neboť se tak sníži šance, že se tělo do airbagu "netrefí" a místo toho se potká s volantem.

Druhým systémem, který Honda představila, je systém kamer po obvodu vozidla, které kontrolují co se kolem něj děje. Vzhledem k tomu, že půjde o širokoúhlé kamery, zaberou celý prostor kolem vozu. Čtyři kamery budou umístěny v přídi, v zádi a ve zpětných zrcátkách vozidla. Na displeji v tak bude možné prohlédnout si celý obvod auta, což usnadní kupříkladu parkování. Širokoúhlá kamera navíc dokáže řidiči při vyjíždění z míst, odkud nemá dostatečný rozhled. Na displeji vše uvidí kamerou ve přídi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy