Honda odmítá plug-in hybridy

Insight | foto: Honda Motor

Vedoucí vývoje Hondy, Masaaki Kato, prohlásil, že Honda nemá v plánu produkovat žádné plug-in hybridy. Automobilka totiž říká, že technologie ještě nedozrála dost daleko k tomu, aby mohla být plug-in technologie použita.

Honda byla vždycky s ekologickými projekty kupředu. Jeden z prvních sériových hybridů se jmenoval Honda Insight a podobně je na tom i s vodíkovým pohonem, když si vybraní lidé mohou zakoupit speciální Hondu FCX Clarity.

Technologie plug-in hybridu ovšem nepřijde Hondě dostatečně perspektivní, tedy alespoň zatím. Kato se nechal slyšet, že elektromobily nedokážou při současném stavu technologií poskytnout adekvátní řidičský zážitek. Říká také, že nově vyvíjené Li-Ion baterie nedokáží nabídnout zároveň spolehlivost, dojezd a cenu tak, jak to zákazníci chtějí.

Honda přesto hodlá představit několik standardních hybridů. Již v Paříži uvidíme koncept nového Insightu, vozu, který má porazit Prius. Časem se nám představí i hybridní sporťák CR-Z a vývojový tým je údajně pilně zaměstnán pracemi na novém Civicu hybrid.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy