Renault Espace 1. svého druhu na českém trhu

Renault byl první, kdo začátkem osmdesátých let nabídl klientům nové pojetí automobilu, tzv. jednoprostorový vůz.

Espace, který se prodává od roku 1984, a kterého se dosud vyrobilo více než 900.000 kusů se nepřetržitě drží v čele segmentu velkých jednoprostorových vozů v Evropě.


Dnes zachází Espace čtvrté generace ještě dále, neboť si poprvé vydobil první pozici i na českém trhu s více jak 200 prodanými vozy od začátku roku a více jak 15% podílem v segmentu. Nový Espace si ponechává vlastnosti velkého jednoprostorového vozu a stále více se přibližuje limuzíně.


Proměnlivější modularita, individualizované pohodlí, nekompromisní úroveň bezpečnosti a speciálně upravená ergonomie místa řidiče se snoubí s nejvýkonnějšími motory v dané třídě. Podobně jako v předchozí generaci nabízí Espace IV dvě verze: Espace IV a Grand Espace IV.


Konstruktéři věnovali každé osobě v interiéru vozu ještě větší pozornost. Například tepelná pohoda je individuální. Každý cestující, včetně cestujících ve třetí řadě (Grand Espace) má vlastní odkládací prostor, stejně hodnotná sedadla, individuální teplo i klimatizaci.


Renault Espace sází na světlost tím, že nabízí největší prosklené střešní okno z automobilů vyráběných v současné době - o ploše 2,16 m2. S obrovským čelním sklem a zadním rozšířeným oknem má řidič skutečný trojrozměrný výhled do všech stran.


Vůz Espace je dalším z vozů Renault, který se může pochlubit hodnocením pěti hvězdičkami v mezinárodních bezpečnostních testech nezávislého konsorcia Euro NCAP. Cestující na všech sedadlech chrání 8 airbagů.


Co se týká pohonných jednotek, je jediným jednoprostorovým vozem, který nabízí výběr ze dvou 6-válcových motorů. Zážehový motor 3,5 V6 24V o výkonu 245 k a točivém momentu 330 Nm při 3600 ot./min. je v dané třídě nejsilnější.


Navíc se v závislosti na pohonné jednotce nabízejí dva typy převodovek: buď 6-stupňová ruční převodovka, anebo 5- stupňová automatická převodovka s impulsním ovládáním Proactive. Cena modelu Espace začíná na 880.000,- Kč. Seznamte se s etalonem třídy jednoprostorých vozů.

Renault ČR

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy