Bertone vstává z popela, B.A.T. bude vyráběn

B.A.T. | foto: Bertone

Ještě nedávno to vypadalo tak, že slavná značka Bertone je věcí minulosti a designové studio s dílnou zanikne. Zázračné tahy ale dostaly firmu z klinické smrti a ta se nyní dívá kupředu a hledá nové projekty.

Ještě před jarním autosalonem v Ženevě jsme mluvili o projektu B.A.T, který měl navázat na tradici podobných konceptů, jako o labutí písni umírající značky. Vedení se ale podařilo nemožné a z bankrotující firmy bez zakázek udělali restrukturalizací podnik, který se začíná rychle stavět na nohy. Důležitým prvkem bylo oddělení dílen a návrhářského studia.

Bertone má nyní již několik  nových zakázek a nechce dopustit aby se stalo to co před půl rokem, proto je třeba mít více práce. Bertone se rozhodl, že se přesune blíže ke klientům.

Kromě sídla v Itálii proto společnost otevře studia v Detroitu, městu autům zasvěceném, potom v Číně a pravděpodobně i v Indii, takže bude působit na všech důležitých trzích.

Bertone navíc velmi silně zvažuje, že jarní koncept B.A.T. 11 se dočká velmi omezené produkce. Měla by čítat 25-50 kusů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy