Suzuki Grand Vitara

Modelová řada Grand Vitara již prošla v letošním roce výraznou a zdařilou modernizací interiéru.

K dalšímu rozšíření nabídky v této modelové řadě dochází pod kapotou, a to o motor typu RHW v krátkém třídveřovém provedení karoserie. Tento moderní 16-ti ventilový vznětový motor s přímým vstřikem systému common rail a zdvihovým objemem 1997 cm3 z produkce PSA byl dosud používaný jen v delším pětidveřovém provedení. Kratší a lehčí třídveřové variantě dodává více než dostatečný výkon 80 kW při 4 000 otmin-1 a příznivý průběh točivého momentu s maximální hodnotou 270 N.m již při 1 750/min. Tím dochází k uspokojení požadavku uživatelů terénních automobilů po vybavení vznětovým motorem i u tohoto menšího modelu, který na úkor vnitřního prostoru poskytuje díky kratšímu rozvoru mnohem lepší terénní vlastnosti, dané větším přechodovým úhlem a lepší manévrovatelností.

Také Grand Vitara v provedení XL-7 prošla faceliftem přední části, který se vyznačuje novou, výraznější maskou v barvě vozu s vrchní chromovanou lištou, novým provedením hlavních světlometů a novým tvarem předního nárazníku. To vše vozu dodává nový charakteristický výraz. U provedení s vyšší výbavou je v nabídce i zcela nový tvar originálních disků z lehkých slitin, které jsou v této specifikaci dodávány standardně. Také u zážehové pohonné jednotky typu H27A o zdvihovém objemu 2 736 cm3 došlo k úpravám a zvýšení maximálního výkonu o 8 kW na 135 kW při 6 000/min a největšího točivého momentu o 19 N.m na 250 při 3 300/min.

Začátkem příštího roku, s největší pravděpodobností od února, bude nabídka rovněž rozšířena o vznětový agregát. Tím bude paleta nejrůznějších variant motorů a karosérií u modelové řady Grand Vitara široká a zájemci o tento typ terénního automobilu si budou moci vybrat mezi třídveřovou karoserií se zážehovým motorem G16B - 1 590 cm3 a vznětovým RHW - 1 997 cm3 , pětidveřovou karoserií se zážehovým motorem J20A - 1 995 cm3 a vznětovým RHW a nebo zvolit 4 700 mm dlouhou XL 7 s benzinovým šestiválcem do V H27A – 2 736 cm3 nebo naftovým RHW. Model XL 7 je také možné díky vhodným hmotnostním poměrům nabízet i v provedení N1 s plnou obsaditelností 5 míst.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy