MG XPower SV

Před rokem se na autosalónu v Birminghamu v celé své kráse představil supersportovní vůz MG XPower SV. Od 1. listopadu jej společnost MG Sport & Racing uvedla do prodeje jako svoji novinku a bude se s ním ucházet v prodejní soutěži o nejlepší vůz ve společnosti světových výrobců nejsilnějších sportovních vozů.

Základní model je opatřen vidlicovým osmiválcem o objemu 4,6 litrů a s výkonem 320 koní a manuální převodovkou. MG XPower SV dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 5,3 sekundy. Výrobcem deklarovaná maximální rychlost má hodnotu 264 km/h.

Motor s automatickou převodovkou bude zákazníkům k dispozici v příštím roce. Zákazník si také bude moci zakoupit verzi se super silným motorem MG ZT-T Bonneville, jenž bude disponovat 765 koní a vůz s ním bude moci dosáhnout maximální rychlosti až 360 km/h. V případě nutnosti si mohou klienti zakoupit elektronický omezovač, který řidiči nedovolí přesáhnout hranici 320 km/h.

Tento výkonný vůz zaujme také specifickým interiérem. Je osazen sportovními sedačkami, ve kterých řidiče a spolujezdce drží čtyřbodové pásy. Jejich ovládání se děje prostřednictvím speciálního spínače z místa řidiče a ten je může rychle deaktivivat v případě nehody. Zákazník si může vybrat ze šesti druhů kůže.

Vůz navrhnulo designerské oddělení pod vedením Petera Stevense, muže, který navrhl velmi známý vůz McLaren F1. Vůz má perfektně naladěný podvozek a díky nízké hmotnosti, která je dosažena použitím uhlíkových vláken, dosahuje vynikajících jízdních vlastností. Není bez zajímavosti, že podvozek pochází z Itálie. Celý vůz se ale kompletuje v továrně MG Sport & Racing ve městě Longbridge-Birmingham.

Přesnou cenu vozu je těžké určit, neboť se odvíjí od konkrétních přání zákazníka. Jakási základní cena byla stanovena na 75000 liber. Na koruny to tedy vychází něco kolem 3 miliónů. Pěkný dárek pod stromek, že ano?


Zdroj materiálu a odborná koordinace: Petr Horák (PH Media)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy