Brilliance BS4 přijíždí do Evropy

BS4 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Čína už je tu. První dodávka čínských vozů Brilliance dorazila na trh v Německu. První vlaštovky počínající expanze z dálného východu nám mají ukázat, že Čína se za poslední roky velmi rychle zlepšila.

První dodávky do Německa jsou zahájeny. Dovozce se ovšem rozhodl nejít nikterak megalomanskou cestou a nechal dovézt pouhých 270 kusů Brilliance BS4. Ono slovo "pouhých" je ale možná trochu zavádějící, protože předchozí dodávka většího sedanu BS6 čítala ještě méně kusů.

Je to každopádně krůček k tomu, aby i tato čínská automobilka začala ukrajovat z koláče prodávanosti zavedeným značkám.

Automobilka plánuje v příštích pěti letech v Evropě prodat téměř 160 tisíc aut. Největším problémem bude přesvědčit Evropany, že tamní auta nejsou nebezpečná. To bude ovšem obtížné, neboť evropské úrovně ještě nedosahují.

Větší a luxusnější Brilliance BS6 sice homologačními testy prošel, ale s nijak dobrým výsledkem, dá se říct, že spíše splnil minimum.

Menší BS4 už výsledek napravila a homologací prošla s přehledem, zkušebna dala vozu tři hvězdičky z pěti a výsledek v EuroNCAP by dopadl velmi podobně. Na Evropu to ale stále nestačí, neboť dnes je v testech standardem dosáhnutí maxima (což je mimochodem trochu podivné, že?)

Brilliance BS4 je sedanem nižší střední třídy. V současné době chce dobýt území Švýcarska, Francie, Španělska a samozřejmě i Německa. Časem by se měl dovážet i k nám. K dobytí použije dvě zbraně, budou jimi turbomotory 1,8 o výkonech 148 a 168 koní.

Každopádně, Čína má našlápnuto do Evropy a první stopy se tu začnou objevovat co nevidět.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy