BMW M3 CSL bude mít 470 koní

BMW | foto: BMW Group

Po úspěchu minulé generace vzácného bavoráku M3 CSL přijde i současná generace s modelem hrdě nosícím toto označení. Podle posledních informací by měl být ještě vzácnější a především neskutečně výkonný.

Oproti minulé generaci BMW M3 má ta současná pod kapotou vidlicový osmiválec. I díky tomu je přímo předurčena k tomu, aby dostala ještě výkonnější variantu, která by z potenciálu motoru vytěžila ještě více.

CSL, to znamená maximální úsporu hmotnosti a maximální výkon. Ačkoliv bylo minule autu vytýkáno, že je až příliš sportovní, divize M nechce ustoupit ze svého. CSL proto nebude obtěžovat žádná závaží v podobě rádia, klimatizace či dokonce navigace. Úspoře pomůže i střecha z karbonu, která nejen že odlehčí, ale také posune těžiště o něco níže k zemi.

Ze čtyřlitrového osmiválce by měl jít výkon 470 koní, tedy o 50 víc než má standardní M3 a jen o 30 méně, než má o dva válce silnější BMW M5.

Na trh přijde za dva roky a její produkce by měla být omezena jen na sto kusů. To se mi ale malinko nezdá, vždyť i po minulé generaci, které se vyrobilo 1400 kusů, se jen zaprášilo. Cena má být asi 90 tisíc dolarů, dnes tedy kolem 1,3 milionu korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy