Ferrari oficiálně potvrzuje hybrid

GT California | foto: Ferrari S.p.a.

Ferrari nemá na výběr, musí snížit spotřebu, jinak se dočká ze strany Evropské unie příliš velkých sankcí za překročení emisních limitů. Půjde cestou využití nejmodernějších technologií aby zachovalo sobě vlastní charakter.

Ferrari využije ke snížení emisí dvou důležitých prvků. Prvním bude snížení hmotnosti. O tom jsme psali už dříve především v souvislosti s novým superferrari, které by se mohlo dostat i pod tunu. Napomůže využití karbonu a plastu, popřípadě rozsáhlejší využití hliníku.

Druhým bude zvýšení efektivity motorů. Důležité bude rozsáhlejší používání turba než dosud, časem bude k dispozici i přeplňovaná V6, nikoliv však v nějakém současném modelu a ve Ferrari ustavičně říkají, že v plánu není ani menší a levnější vůz, kterému nikdo neřekne jinak než nové Dino.

No a nakonec přijde i hybridní technologie. Ferrari si počká až někam do roku 2015 na nové a lehčí typy baterií. Důležité bude také zapojit KERS, systém vyvinutý pro F1, který bude zanedlouho povinný. Psali o něm kolegové v F1. V podstatě jde o setrvačník, který se roztáčí při brzdění, čímž uchovává energii, která může být využita k akceleraci. Jednoduché, ale funkční.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy