McLaren se loučí s Mercedesem speciálním SLR

SLR 722 Edition | foto: DaimlerChrysler

Dny, kdy spolu McLaren a Mercedes spolupracovali na společném superstroji jsou u konce. A právě to je nejlepší příležitost k vydání limitované edice extrémně naposilovaného sporťáku vycházejícho z roadsteru SLR.

Novinka, která by se měla představit ještě letos, bude vyrobena v sérii pouhých 75 exemplářů. To ji zaručí tu správnou exkluzivitu. Obešel by se ale i bez ní, bude totiž ještě rychlejší než speciální edice supersportu SLR 722.

Podrobnosti zatím nejsou zveřejněny, ale zahraniční média mluví o úspoře přes 200 kilo na hmotnosti, díky čemuž se společně s vylepšenou aerodynamikou dostane SLR na 300 za pouhých 26 vteřin. Maximální rychlost má být kdesi za metou 350.

Počítá se s cenou kolem 450 tisíc euro, tedy asi 10 a půl milionu korun. Vůz by měl představit sám jezdec F1 Lewis Hamilton, přičemž jeden kousek by měl sám dostat.

Edice by měla být edicí na rozloučenou. McLaren a Mercedes totiž nyní budou pracovat na supersportech sami a odděleně, Mercedes již dlouho testuje svoji novinku s pravděpodobným názvem SLC, McLaren má již také své vlastní plány na model P11.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy