Mercedes chce být do dvou let elektrický

Fortwo | foto: Smart

Mercedes se rozhodl nasadit elektronovou ofenzívu na všech frontách, tedy mezi levnými i drahými vozy. Elektřina tak bude důležitá jak u limuzíny třídy S, tak i u maličkého Smartu. Celkem budou do dvou let tři modely.

Mercedes Benz třídy S dostane pod kapotu hybridní pohon, se kterým se bude jmenovat S400 hybrid. Bude tak do jisté míry konkurovat Lexusu LS600h, ovšem ten nevyužívá nafty a jeho výkon je značně vyšší.

Druhým modelem, kterému baterie už jen nahradí palivové nádrže bude Smart ForTwo. Tento zástupce miniaut se představil již dávno jako koncept a svou cestu k sérii má taktéž jistou. Půjde do ni za necelý rok. Baterie by měly malému vozu posloužit na více než 100 ujetých kilometrů a to ve městě bohatě stačí.

Třetím modelem má být zatím nejméně známé upravené B-klasse s elektrickou výbavou podobou Smartu. Představí se zatím jako koncept a časem by se měl také dostat do sériové výroby. Otázkou je, jestli tak nedopadne spíše očekávaná další generace, tentokrát bez sendvičové podlahy, jak jsme informovali nedávno.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy