Volkswagen Up! asi nebude mít motor vzadu

up! | foto: Volkswagen

Není těžké okouzlit něčím na osvětlených rampách autosalonů, přivést tento nápad do praxe je mnohem složitější. Právě s tímto se nyní potýkají u Volkswagenu. Přemýšlí jak převést svůj koncept Up! do reálné podoby.

Co je za problém? Všechny tři Up!y byly koncipovány jako vozy s motorem vzadu a pohonem zadní nápravy. Tedy taková reminiscence na brouka.

Ekonomové ale mají ve zvyku škrtat a tomu se nevyhnul ani tento projekt. Vzhledem k tomu, že v současné době žádný vůz koncernu, s výjimkou Porsche 911, které k přetvoření tohoto typu není příliš vhodné, nevyužívá podobné stavby, není možné sdílet mezi modely jednotlivé díly. Právě vývoj jednotlivých komponent bez možnosti sdílení by celý projekt neúměrně prodražilo.

Ani představa, že totožný vůz bude vyrábět celý koncern, cenu nespasí, takže je třeba se poohlížet po alternativním řešení. Tím je klasické uspořádání s motorem vepředu. Takových dílů by bylo dost.

Zajímavé je, že i přes tyto problémy u Volkswagenu hodlá Fiat vyvinout stejně koncipovaný model. Jak to dopadne u něj, to je zatím ve hvězdách.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy