Mercedes chce nahradit A a B čtyřmi modely

Mercedes-Benz | foto: Archiv AutoRoad.cz

Mercedes má zajímavé plány se svými nejmenšími modely. Rozhodl se výrazaně rozšířit portfolio a místo dvou malých modelů, totiž tříd A a B, nabízet hned čtveřici malých vozů. Nebude je navíc vyrábět v Německu.

Současná Áčka a Béčka využívají netradiční, ale drahé tzv. sendvičové platformy. Ta sice posadí auto výše, zato je velmi praktická, protože díky ní je mnohem lépe využit obestavěný prostor.

To se změní. Jak jsme již dříve informovali, sendvičům je konec a nové modely nabídnou klasické uspořádání. Dá se ale čekat, že to bude mít neblahý vliv na prostor ve voze.

Nová je informace, že nástupci by měli být hned čtyři. Mercedes tak chce snížit průměrné emise celé modelové řady a navíc i zachytit počínající hlad po těchto autech za oceánem.

Všem vozům bude společný pohon předních kol a jejich příchod je datován někdy do let ukončení životních cyklů současných áček a béček, tedy do roku 2012. Jak budou modely přibližně vypadat, Mercedes neoznámil.

V zájmu snížení ceny navíc nebudou malé modely montovány v Německu, ale v nové továrně, která bude postavena v Maďarsku za 800 milionů euro. Práci tam nalezne na 2500 lidí.

Trojcípá hvězda ale nezapomene ani na rodné Německo, kam investuje pěkných 600 milionů euro.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy