Dieselové Porsche Cayenne již za rok

Cayenne | foto: Porsche

Dokonce i Porsche se nechalo udolat. Během března 2009 půjde do prodeje asi nejkontroverznější Porsche všech dob, již tak dost kontroverzní SUV Cayenne dostane dieselový motor, které vezme od koncernového Audi.

To je ta „ekologie“... Jen kvůli ní a kvůli tomu, aby ze sebe, v rámci čísel, samozřejmě, mohlo Porsche strhnout nálepku největšího znečišťovatele, přijde během několika měsíců na trh s dosud nejúspornějším modelem. Oproti původním předpokladům nepůjde o hybrid (ačkoliv i s ním se počítá), ale o diesel.

Pod kapotou bude motor V6 od Audi, který bude pro ostrou automobilku zostřen na výkon 240 koní. Objem není udán, spotřeba by každopádně měla spadnout pod hranici deseti litrů na 9,9.

Porsche předpokládá, že se mu podaří ročně udat 15 tisíc ropožroutů a dá se předpokládat, že dříve či později se k velkému SUV přidá i neméně velký sedan Panamera.

Prodeje byly původně naplánovány již od začátku roku 2009, to je ale datum představení faceliftovaného Boxteru a v zájmu větší publicity bylo představení o několik měsíců odloženo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy