Defend Lock Setkání mistrů na ADM Sosnová

V neděli 16. listopadu se na Autodromu Sosnová sejdou nejlepší jezdci z disciplín rally, rallycross a autokros.

V těchto disciplínách jsou vypsané třídy- Rally A8, Rally N4, Autokros D3-4000, Autokros D3-1600 a Rallycross D1. Jezdci z jednotlivých tříd se mezi sebou utkají po dvojicích na paralelně rozdělené trati. Každý jezdec absolvuje tři kvalifikační jízdy. Na základě výsledku bude jezdec nasazen do vyřazovacích jízd, ze kterých vyjdou dva finalisté v každé třídě.

Největší událostí bude první oficiální start továrního vozu Škoda Fabia WRC v České republice. Premiérově tento vůz bude pilotovat člen Škoda Matador Teamu a čerstvý druhý vicemistr České republiky za sezónu 2003 Jan Kopecký, který v loňském roce v Sosnové zvítězil. „Mám z toho obrovskou radost a zároveň cítím velkou zodpovědnost. S fabií jsem se svezl už dvakrát během testování. Ovládá se úplně jinak než naše Octavia WRC, vyžaduje dost odlišný styl řízení. Věřím, že se mi s ní v průběhu seznamovacích jízd podaří sžít a následně využít její potenciál. Vážím si toho, že právě já mohu Fabii WRC představit domácímu publiku,“ řekl Jan Kopecký.

S 21letým talentem bude soupeřit česká špička s vozy specifikace WRC. Mistr republiky Václav Pech s Ford Focusem WRC, Tomáš a Štěpán Vojtěchovi s Peugeoty 206 WRC, Karel Trněný, a Tomáš Enge na Škodách Octávia WRC jistě předvedou vynikající souboje. V skupině N budou soupeřit jezdci s vozy Mitsubishi Lancer - Václav Arazim, Marcel Tuček, Jiří Tošovský, Martin Prokop, Petr Poulík a Jan Votava.
V autokrosu budou největším tahákem druhý jezdec Mistrovství Evropy Jaroslav Hošek a Mistr České republiky Roman Keřka. Oba startují v nejsilnější divizi 3 do 4000 ccm, kde je doplní Petr Bartoš a Jan Smrž. Ve slabší Divizi do 1600 ccm se objeví třetí jezdec Evropy Petr Turek se kterým budou soupeřit Ondřej Musil, Ladislav Hanák a Vít Nosálek.

V rallycrossové Divizi 1 se na start postaví mistr ČR Pavel Koutný, kterého budou chtít překonat Marek Zeman, Otakar Výborný nebo Jakub Mrvka.

Pro diváky je kromě zajímavé podívané připravena autogramiáda zúčastněných. Největší zážitek budou mít dva vylosovaní diváci ze vstupenek na tribunu, kteří budou absolvovat okruh v Sosnové jako spolujezdci některého z jezdců.

Od 10.00 hodin budou probíhat kvalifikační jízdy. Vyřazovací jízdy začínají ve 13.40 hodin. Finále odstartují v 14.35.

Jan Mochan

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy