Honda Hot Wheels Racer

Hot Wheels Racer | foto: Honda Motor

Každý muž zůstává ve skrytu duše malým klukem, který si rád hraje s autíčky. Koneckonců - právě proto existuje tolik automobilových nadšenců. Rozdíl je jen v tom, že malí kluci si hrají s malými modely, velcí kluci s opravdovými auty ...

Honda však myslí na všechny, malé i velké. A proto teď oznamuje, že bude vyrábět model Honda Racer, model v měřítku 1:64, a to ve spolupráci s vydavatelstvím Hot Wheels. Model byl navržen pobočkou Honda R&D Americas, Inc., která sídlí ve městě Torrance. Model od Hondy byl také, spolu s modely dalších pěti výrobců, vybrán vydavatelstvím Hot Wheel v soutěži, která oslavuje čtyřicáté výročí jeho založení. Model Honda Racer se začíná prodávat od května letošního roku.

Klíčovým prvkem designu modelu je skutečnost, že celý tvar tvoří písmeno "H" - značku Hondy. Exteriér vychází z dvou oddělených prostor pro řidiče a navigátora - konceptu, použitého u závodního vozu ze šedesátých let minulého století.

Mezi pilotem a navigátorem je umístěn motor Honda V-10 VTEC, a pokud bychom převedli model do skutečné velikosti, měl by každý válec zdvihový objem neuvěřitelné 2 litry.

Technické specifikace Honda Racer

Konfigurace: motor umístěný uprostřed, pohon zadních kol
Počet sedaček: 2
Délka x šířka x výška (cm): 7,0 x 3,0 x 2,2
Hmotnost: 40 gramů
Karoserie/rám: kov/plast
Pohon: Gravitace a dětská představivost
Motor: Kovový Honda V-10 (teoreticky)
Rozvod: DOHC VTEC, čtyři ventily na válec (teoreticky)
Zdvihový objem: 20 litrů (teoreticky)
Podvozek: Pevná přední i zadní náprava
Pneumatiky: Tvrdý plast s nízkým valivým odporem

Zdroj: Honda

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy