Koncept Motive Switch

Switch | foto: Motive Industries

Znáte společnost Motive Industries? Pravděpodobně ne, stejně jako drtivá většina lidí, kteří se zajímají o automobilový průmysl. Přesto právě tato společnost přichází se zajímavým konceptem vozu s hybridním pohonem, protože věří, že odvětví osobní dopravy projde co nevidět překotným vývojem.

Vývoj má zajistit udržení stávajících standardů života a životního stylu, ale přitom maximálně snížit naši na energii, a to především na energii získávané z fosilních paliv. K dosažení tohoto cíle je potřeba se přeorientovat i na používání šetrnějších osobních automobilů a podle přesvědčení Motive Industries také na malovýrobu pomocí špičkových technologií.

Výhodou takovéhoto vývoje mají být individualistické vozy, kterým bude k pohonu postačovat jen zlomek energie, potřebné k pohonu běžných vozů se spalovacím motorem. Vývoj má jednoduše posunout hranice možností, a tedy nejen dosáhnout toho, cop se dnes zdá nemožné, ale učinit z toho dokonce pravděpodobný směr vývoje.

Má k tomu sloužit i soutěž X-Prize, které se účastní společnosti z oboru automobilové a veřejné dopravy, a cílem Motive Industries v tétoé spoutěži je demonstrovat své schopnosti na poli automobilového designu a výroby. Motive Industries věří v potřebu inovace a odůvodnitelnosti veškerého vývoje a používání ekologicky citlivých materiálů a výrobních metod.

Dnes si představíme koncept Motive Switch, což je hybridní elektromobil typu Battery Exchange Hybrid Electric Vehicle (BEHEV). Koncept kombinuje přitažlivost sportovního vozu s univerzálností a použitelností, požadovanou od automobilu pro každodenní jízdy. Koncepr využívá koncepce interiéru 2+2, karoserie je z vrstvených struktur a je tvarována do dynamických a svalnatých křivek.

Specifikace:

- čtyřmístný automobil střední třídy
- typ pohonu BEHEV - Battery Exchange Hybrid Electric Vehicle- možnost dobíjení z běžné elektrické sítě
- modulární struktura šasi z kompozitních materiálů, hliníku a oceli
- nízkohmotnostní panely karoserie vyrobené z biokompozitních materiálů
- pohon všech kol
- regenerace energie při brzdění, kontrola trakce
- hmotnost 816 kilogramů

Tento hybrid bude vybaven malým dieselovým nebo motocyklovým benzinovým motorem pro pohon zadní nápravy, a existuje také možnost osazení vozu miniturbínou. Struktura z překryvných kompozitů zajišťuje dostatečnou tuhost vozu při zachování jeho nízké hmotnosti.

Zdroj: Motive Industries

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy