Keating TKR - burtální sporťák ještě letos

SKR | foto: Keating

Keating je málo známá automobilka původem z Velké Británie. V současné době vyrábí model SKR, k tomu se ale v nejbližší době přidá i nadmíru ostrý závoďák TKR. Výkon má dosahovat snad až k 1500 koním.

Keating není příliš známou firmou, to ale neznamená, že našich stránkách nemá místo. Právě naopak. Zveřejnila totiž své plány do budoucna a počítá v nich s velmi zajímavým vozem.

Ale popořadě. V současné době je kostrou výrobního programu model SKR. Jde o klasický supersport určený i pro provoz na normálních silnicích. S délkou 431 cm, šířkou 187 cm a výškou 115 cm je příjemně malý, při hmotnosti 1,2 tuny zase příjemně lehký.

Pod kapotou je možné mít dva V8 o objemu 6 nebo 7 litrů

TKR bude o poznání jednoúčelnější. Bude určeno jen na okruhy, ale bude založeno na konstrukci civilnějšího modelu. Podvozek bude využívat stejné koncepce a podlahové plošiny, motory budou také stejné.

Jeden agregát ale přibude. Zatímco oba osmiválce jsou atmosférické, silný motor má být přeplňovaný. Není jasné jaký bude mít objem, ale je pravděpodobné, že půjde o onen sedmilitr. Díky nucenému dýchání by mohl dosáhnout výkonu neskutečných 1500 koní.

Cena ani podrobnosti nejsou známy. Snad uvidíme na konci roku.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy