Crashtesty měřítkem pro koupi automobilu

407 Coupe | foto: Euro NCAP

Téměř více než dvě třetiny respondentů (70 %) odpovědělo, že rozhodování při koupi nového automobilu je ovlivněno crash testem a bezpečností. Až na druhém místě je cena!

Crash testy jsou v dnešním automobilovém životě nedílnou součástí charakteristiky vozu od malé třídy až po luxusní off-roady nebo užitkové vozy. Počet hvězdiček přitom ukazuje, jak je automobil bezpečný pro posádku, pro chodce a také pro děti na zadních sedadlech. Čím vyšší počet hvězdiček u všech tří zmiňovaných parametrů, tím je automobil pro vás a pro vaše okolí v silničním provozu bezpečnější.

Co se týče všech procedur, které automobil podstupuje tak se jedná o náraz zepředu plochou, náraz ze strany plochou, náraz ze strany bodovým předmětem, ochrana dětí, ochrana chodců, poškození speciální figuríny, která simuluje lidské tělo při nárazu a posuzuje se eventuelní vznik všech možných zranění na krku, kloubech, hlavě, končetinách apod.

Více se o těchto testech dozvíte na adrese, která tyto testy popisuje a jsou na ní uvedeny i výsledky crash testů: http://www.euroncap.com/testprocedures.aspx. Velmi zajímavá je také adresa www.crashtest.cz, která je obdobou první adresy a je v češtině. Také na ní se dozvíte spoustu zajímavých výsledků ze světa crash testů poměrně širokého spektra automobilů.

Zdroj: EURONCAP, CRASHTEST.CZ

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy