ABT Golf R32

Golf R32 | foto: Abt Sportsline GmbH

Nejvýkonnější sériové provedení Volkswagenu Golf, model Golf 3,2 V6 R32, se proslavené německé tuningové společnosti Abt Sportsline zdá vhodným základem pro předvedení vlastních nápadů, jak má vypadat a jezdit výkonný vůz nižší střední třídy.

Tedy alespoň to tvrdí její majitel Hans-Jürgen Abt. Ten říká: "Golf R32 je již v sériovém provedení navržen jako supersportovní vůz. A zákazníci, kteří si tento model zakoupí, touží většinou po kompaktním voze s extrémním výkonem.". Golf R32 je tak vnímán jaké závodní vůz, oblečený do kabátu relativně běžného vozu nižší střední třídy, a vhodný pro každodenní ježdění.

Společnost Abt Sportslinepostavila tento výjimečný vůz na dynamická kola BR o průměru 19 palců, a podívala se také na výkon vidlicového šestiválce. Ten tak namísto sériového výkonu 250 koní (184kW) v provedení ABT R32 dává neuvěřitelných 370 koní (272kW). Tento obrovský nárůst výkonu celých 120 koní byl dosažen nejen modifikací motormanagementu, ale především instalací kompresorového kitu ABT, kombinovaného s vodou chlazeným mezichladičem plnicího vzduchu. Všechny díly a komponenty jsou navíc perfektně sladěny a inženýři společnosti Abt, sídlící v německém Kemptenu, tak dosáhli skvělých dynamických vlastností vozu.

Podívejme se parametry Golfu ABT R32 - ten zrychlí z 0 na 100km/h za pouhých 5,0 sekundy, což je o 1,2 sekundy rychlejší než u sériové verze Golfu R32. Maximální rychlost vozu je přes 270km/h.

Působivý je také projev vyladěného šestiválcového motoru V6 - ten má takřka lineární křivku průběhu točivého momentu a tak hladce zrychluje v jakýchkoliv otáčkách. Dejme ještě jednou slovo Hans-Jürgen Abtovi: "ABT Golf R32 nabízí spoustu zábavy nejen rovné dálnici, ale rovněž na zatáčkovitých okreskách. Je tomu tak díky skutečnosti, že naši inženýři z Kemptenu vybavili vůz nastavitelným sportovním podvozkem ABT, který je schopen sekundovat navýšenému výkonu 370 koní."

Zdroj: Abt Sportsline GmbH

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy