Koncept Mazda Furai

Furai | foto: Mazda Motor

Na letošním mezinárodním autosalonu v New Yorku (NYIAS) se stánek Mazda na výstavišti Jacoba Javitse stane jistě velmi populárním. Mazda se totiž chystá představit svůj nejnovější koncept Mazda Furai a nový model sportovního vozu Mazda RX-8.

Autosalon se letos koná od středy 19. března do neděle 30. března.

Jak jsme již psali v prosinci loňského roku, kdy byly představeny první údaje a první foto nového konceptu Mazda Furai (jméno znamená "svist větru"), Spojené státy jsou pro Mazdu velmi důležitým trhem a Mazda zde má také významný tržní podíl. Koncept Mazda Furai je poháněn stoprocentním ethanolem, který jako palivo dodává společnost BP - Mazda a BP uzavřely partnerství a v budoucnu by měly obě společnosti spolupracovat na vývoji a používání dalších typů paliv z obnovitelných zdrojů.

Koncept Mazda Furai využívá designu Nagare (japonské slovo pro "hladký" tvar) a představuje krok vpřed - koncept je postaven na bázi závodního vozu americké série Le Mans (ALMS). Koncept používá podvozek Courage C65, který byl v seriálu ALMS představen před dvěma lety, a o pohon se stará Wankelův třírotorový motor o výkonu 450 koní, který jej odlišuje od všech ostatních závodních vozů.

Oproti našemu prosincovému článku je nyní k dispozici rozsáhlá fotogalerie nejen vnějších tvarů konceptu, ale rovněž několik pohledů do kokpitu tohoto závodního speciálu.

Zdroj: Mazda Motor

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy