VIDEO: Volkswagen Scirocco - detaily novinky

Scirocco | foto: Volkswagen

VIDEO: Menší sporťák postavený na platformě Volkswagenu Golf se představil Ženevě. Zde jsou finální specifikace a motorizace tohoto dynamického vozu. Není žádným překvapením, že základem všeho je model Golf.

Nové Scirocco je právě tím, co chybělo Golfu do sportovnosti. Zatímco ostré verze Golfu, GT a GTI, byly a jsou skvělé stroje, jde stále o Golf a od toho je nezachrání ani vyladěný podvozek a silný motor.

Scirocco to hodlá změnit. Chce si vzít to nejlepší z Golfu, tedy kvalitu a dobrý podvozek, ale použít to na sportovnějším, nižším autě.

Inteirér poznají současní majitelé Golfů velmi důvěrně. Není to sice pouze přenesený celek, ale většina ovladačů budíků... pochází právě z Golfu. Plasty na přístrojové desce ale dostaly nové, o něco dynamičtější tvarování.

Interiér nabízí sice jen čtyři místa k sezení, ale o to jsou lepší. Vepředu jsou anatomy a zadní lavice je taktéž tvarovaná, aby vám při ostré jízdě nelítali pasažéř po celém autě.)

Ani motorová nabídka se od Golfu neodpoutá. Základem bude 1,4 TSi o výkonu 122 koní, následuje 1,8 TSi s výkonem 160 koní a na vrcholu stojí 2,0 TSI s rovnými dvěma stovkami koní. Diesely zastoupí 2,0 TDI-CR s výkonem 140 koní.

Zatím je nejvýkonnější 2,0 turbo, dá se ale čekat, že špička půjde vzhůru. Volkswagen tento motor běžně ladí na 230 koní, ale jak ukázala nedávná studie RaVe, není problém ho naladit až na 270. Navíc Golf, dárce orgánů, má v rukávu schovaný i šestiválec 3,2.

Za příplatek bude možné kombinovat některé motory s převodovkami DSG a pohonem všech kol přes spojku Haldex.

Zajímavá je informace ohledně vývozu do USA. Volkswagen se rozhodl, že největší světový trh Sciroccem neobohatí, ačkoliv poptávka by byla. Důvodem je špatný kurs dolaru vůči euru, pokud by tedy Scirocco prodáváno v USA bylo, Volkswagenu by přinášel spíše ztráty, nebo by musel být nesmyslně drahý.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy