KTM se úspěch líbí, plánuje další modely

X-Bow | foto: Archiv AutoRoad.cz

Vypadá to, že trh s lehkými sporotvními vozy právě dostal dalšího velmi silného hráče. KTM se nemůže nabažit úspěchu, který ji zprostředkoval model X-bow a už pomalu chystá na trh další modely. Lotuse, třes se.

S jídlem roste chuť a s úspěchy touha po dalších. Přesně tohle je obraz rakouské společnsti KTM, která se původně zabývala výrobou motorek. Když loni oznámila, že se věnuje vývoji nového, tentokrát čtyřkolového vozítka, byl z toho poprask.

Nyní je jasné, že KTM X-bow je trhák. Díky agresivnímu designu a příslibu téměř dokonalých jízdních vlastností je k úspěchu zkrátka předurčen.

Na trhu lehkých sporťáků v současné době vládne Lotus, ale KTM má na to, aby mu pořádně zatopilo. Bude se o to snažit eskapádou nových modelů.

Nové modely by měly být s X-bowem dosti spřízněné. Šasi a motory budou z velké části sdílet, přesto by takový X-bow se střechou nebyl od věci.

Novinky mají být hned 4, z toho jednou bude okruhový speciál pro třídu GT4 Light Class. Jinou zase má být terénní verze, neboť šasi X-bowu je na to údajně připravena, ač se to nezdá... a nezdá.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy