Čínani představí v Ženevě nové modely

BC3 | foto: Brilliance

Čína se připravuje na útok na Evropu nenápadně, přesto rychle a čas od času pustí do médií nějaký ten signál o připravovaném útoku. Nebojte, neplánuje se třetí světová, jen automobilový svět zažije invazi...

Pro dvě čínské automobilky, Brilliance a BYD, bude autosalon v Ženevě důležitým odrazovým můstkem pro vstup na evropský trh.

Hvězdou stánku Brilliance bude kupé BC3, které se představilo právě před rokem v Ženevě. V Číně s již prodává za cenu kolem 260 000 korun, Evropa na něj teprve čeká. Právě v Ženevě se ukáže produkční verze pro Evropu, která bude pospíchat do prodejen.

Evropu se bude snažit okouzlit i BC6, velký sedan. U něj se vyskytly problémy s papírovostí karoserie, která nevyhovovala místním podmínkám, v Číně jej však přepracovali a tvrdí, že nové bezečnostní prvky budou mít na 3 hvězdičky EuroNCAP.

K vidění bude i menší sedan BC4, o jeho prodeji v ČR je rozhodnuto již delší dobu. Konkrétní termín však neznáme.

U BYDu bude k vidění také několik modelů. Jedním z nic bude model F1. Kdo doufá v supersport, ať si nechá zajít chuť, půjde o miniauto. V Číně však dostupné již za 2 měsíce, datum prodeje v Evropě je neznámé, avšak do roka a do dne...

BYD se chce  vytáhnout i elektromobilem a hybridním vozem, jsme tedy zvědaví, co na stánku z Číny uvidíme.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy