MirrorPilot - velmi zajímavá navigace

ilustrační foto | foto: Archiv AutoRoad.cz

Navigací do auta přibývá jako hub po dešti a obyčejně se jim na našem webu příliš nevěnujeme. Přesto mne jeden výrobek zaujal natolik, že jsem si řekl, že je čas o něm něco vytroubit do světa. Jde totiž o zrcátko.

Současné GPSky mají svoje výhody i své mouchy. Jednou z nich je to, že se nachází buď v hloubi přístrojové desky a tím pádem mimo zorné pole, nebo je přilípnuta na skle, čímž ale zase ubírá část prosklení.

Právě tím mne zaujal výrobek firmy MirrorPilot. Ta totiž vyrobila GPS navigaci, která je integrována do zpětného zrcátka. Zabírá z něj odhadem čtvrtinu plochy, takže o výhled dozadu netřeba se bát.

MirrorPilot podporuje jak 2D, tak 3D navigaci a mapové podklady jsou rozšiřitelné přes SD kartu. Od výrobce však dostanete jenom Rakousko, Německo a Švýcarsko. O jaké mapy jsem nezjistil.

Vše však má své mouchy. K ovládání je třeba použít dálkový ovladač, o dotykovém displeji nebo jiném ovládání nemluvě. Jde však o zajímavý impuls výrobcům. Kdy uvidíme navigaci se zobrazením důležitých údajů přímo v zorném poli, ve zpětném zrcátku, přičemž ovládání zůstane na velkém displeji na přístrojové desce?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy