Škoda Roomster poprvé v Praze

Designérská studie Škoda Roomster se po nedávné premiéře ve Frankfurtu představila včera ve...

večerních hodinách také na české scéně. U příležitosti Dnů designu je Roomster vystaven od 7. do 12. října u Národního Muzea v Praze.

Slavnostní odhalení proběhlo za obrovského zájmu veřejnosti, která měla již od ranních hodin možnost shlédnout náročnou operaci umístění vozu na ostře sledovaném místě hlavního města. Očekávaného stržení dekorace se před hlavním vchodem muzea ujali místopředseda představenstva Škoda Auto Winfried Vahland a ředitel Národního Muzea Michal Lukeš.

Uvnitř Národního Muzea se poté konalo krátké představení vývoje modelu za účasti vrcholných manažerů společnosti Škoda Auto, mezi nimi Thomase Ingenlatha, vedoucího designu Škoda Auto, který za všechny poznamenal, že si velmi považuje možnosti vystavit tuto vizi budoucnosti na tak významném místě v centru Prahy. „Jedná se o jedinečnou příležitost ukázat široké veřejnosti naše nejnovější dílo, které představuje možnosti, kam by Škoda Auto mohla v budoucnu směřovat. Zároveň chceme, aby jej lidé neznali jen z obrázků. Chtěl bych též vyzdvihnout práci všech, kteří se na zrození Roomsteru podíleli“, dodal Ingenlath.

Vedoucí podnikové komunikace Škoda Auto, Vladimír Šulc, při krátkém proslovu k otevření expozice, pokračoval: „Věřím, že Škoda Roomster vzbudí minimálně stejnou pozornost jako na nedávném autosalonu ve Frankfurtu. Jedná se o nejfrekventovanější místo v Praze, denně navštěvované tisíci lidí z nejrůznějších koutů světa, okolo kterého projedou další tisíce aut. Myslím, že Roomster bude skutečnou ozdobou Prahy příštích dnů“.

Škoda Auto uzavřela letos s Národním Muzeem smlouvu o partnerství, díky které se celý projekt podařilo zrealizovat.

Škoda-Auto

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy