RED BULL OffROAD 24 hours

Návrat do Dobřan se vydařil. Šestý ročník slavného závodu RedBull OffRoad 24hours byl podle plánu ukončen v neděli...

21.9.2003 v pravé poledne, kdy pod vlající šachovnicovou
vlajkou projela třicítka nejsilnějších.

Z původních padesáti startujících postupně odpadávali i horcí favorité. Mezi nimi dvojnásobný vítěz tým Tiskařů Martina Macíka, půl hodiny před koncem se odporoučel motor i domácím Dynamikům a odstoupili z prvního místa. Jejich rival Mirek Kubíček ze švýcarského týmu 4x4 KUBI team GENEVE je ještě odtáhl z místa poruchy a přesto po třetí v šestileté historii závodu dokázal bravurní jízdou se svým a skvělou prací v depu zvítězit ve své kategorii nad dva litry. V nižší kategorii se držel předních pozic OffROAD tým Dřevohostice. Tak jako ve většině závodů letošního seriálu OffRoad Maratónů i zde bezkonkurenčně vyhrál a to s téměř shodným počtem kol jako vítěz kategorie nad dva litry!

Když v sobotu v pravé poledne odmávl čestný host Toyoty - Miss ČR Lucie Váchová start pod dobřanským kopcem, nikdo netušil, jak rychle se změní krásný slunný den v naprosté peklo. Do tradičních „rifů“ kultovní skladby ZZ Top se rozeběhly posádky z krkolomného kopce ke svým strojům. Někteří již vytáčeli motory do červena, zatím co jiní se ještě kutáleli dolů. Dým z motorů okamžitě splynul s oblaky prachu a neproniknutelná stěna mlhoviny trýznila závodníky i tisíce návštěvníků po celý víkend. Podle našich informací opodál zastavil i projíždějící rychlík. Asi v obavě z teroristického útoku:-)

O víkendu to však nebylo jen o závodění. Již 5. sraz členů Land Cruiser Clubu byl naplánován na první ze závodních dnů – tedy na sobotu. Toyota – generální partner akce připravila pro členy a později i pro ostatní návštěvníky testovací jízdy v Land Cruiserech různých typů. Návštěvníci se mohli svést jak modelem Land Cruiser 90, tak novým Land Cruiserem 4,0 V6, či 3,0 D-4D. Na pečlivě připravené a náročné trati však také jezdili luxusní offroady Land Cruiser 100 o které byl vůbec největší zájem. Na odpoledne jsme připravili složitou jízdu zručnosti pro naše členy klubu, se kterou se nejlépe vypořádal Honza Skála se svým Land Cruiserem 60.

Zajímavým zpestřením odpoledne byla také autogramiáda letošní Miss ČR Lucie Váchové. Několik mužů, chlapců, ale i děvčat odcházelo z Dobřan s podepsanou fotkou Lucie, někteří dokonce s podepsanými různými částmi těla:-)

Patnácti tisícům návštěvníků však prach dobrou náladu nesebral. Všichni vydrželi až na večerní Toyota Music Show, kde vystoupili kapely Kryštof a Walk Choc Ice, čemuž mnozí do poslední chvíle nevěřili. Nejotrlejší fanoušci vydrželi ve značně podroušeném stavu fandit svým oblíbencům až do východu slunce.

I oni se už nyní těší na další ročník, který doufáme bude zase za rok v Dobřanech.


Toyota CR

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy