EDAG Rolls Royce Phantom - krčit se nebudete

Phantom | foto: EDAG

Rolls Royce Phantom, jedno z nejluxusnějších aut světa, má chybu. Tohle si dovolí tvrdit úpravce EDAG a své tvrzení hned podkládá vlastními silami upraveným vozem. Jaká je ona chyba? Podívejte se do článku.

Představte si tu trapnou situaci. Jste hvězda s kontem, které má tolik nul, že abyste dohlédli z jednoho konce na druhý, potřebujete přinejmenším hvězdářský dalekohled.

Přijedete na roztomilý večerní banket ve svém novém Rollsu, který jste si tak oblíbili, chcete z něj vystoupit... ale ouha, při vystupování zavadíte hlavou o nízkou střechu vašeho vozu a spadne vám klobouk. Ach to faux-pas.

Pokud máte stejné obavy, obraťte se na úpravce EDAG. Právě on vám s tímto problémem pomůže.

Pro nejluxusnější Rolls současnosti vyvinul novou část střechy, která se při otevření dveří samočinně(jak jinak) zvedne tak, aby VIP na zadních sedadlech mohla vstát ještě ve voze. Chytré, že?

Celé zařízení je poměrně technicky komplikované, ani ne tak zvedáním jako zajištěním dostatečné tuhosti karoserie. Právě střecha totiž tvoří pro tuhost velmi důležitou část a s tímto zásahem bylo třeba přerušit některé nosníky.

Výklopný díl je proto řádně vyztužen tak, aby po zapadnutí do střechy na nosník opět navázal. Pro úsporu hmotnosti je mnoho dílů „střešních dveří“ vyrobeno z karbonu.

Berete?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy