Koncept Ferrari Millechili

Millechili | foto: Ferrari S.p.a.

Ferrari nedávno představilo jeden ze svých konceptů - malý a lehký sporťák Ferrari Millechili. Ačkoliv se v budoucnu nepředpokládá jeho sériová výroba, je koncept zajisté zajímavý, a to především díky skutečnosti, že jistým způsobem nastiňuje, kam se design vozů Ferrari bude ubírat.

Jak je zřejmé již z přiložených fotografií, nejde o dotažený koncept, ale spíše o maketu. Kola jsou jen pomalované válce, měřítko není 1:1 ... ale zajímavě se jeví fakta, která představení konceptu provází.

Tak především je to údaj o pohotovostní hmotnosti vozu - skutečný koncept by měl vážit pouhopouhou jedinou tunu! Možná se Ferrari chystá jít s dobou a představit efektivnější a k životnímu prostředí přívětivější vozy, ale spíše se dá očekávat, že snížení pohotovostní hmotnosti bude mít za následek patřičné zlepšení agility a dynamických schopností vozu, stejně jako by mělo umožnit vyšší rychlosti při průjezdu zatáčkami.

Neméně zajímavou je informace o použitém typu pohonu. Má jít o hybridní technologii, která však nebude sloužit jen k nižší spotřebě, ale především má pomoci k tomu, aby ani v okamžicích řazení vůz nepřestával zrychlovat - jednoduše má zajistit neustálý přísun točivého momentu. A to je vlastnost, kterou u sportovního vozu každý fanoušek ocení ...

Zdroj: Ferrari

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy