Spojení značek Saab a Salomon?

Aero X | foto: Saab

Většina z nás jistě zná automobily Saab - švédské vozy, které jsou nejen pohodlné, ale které především vždy nabízejí dynamické svezení a maximální pohodlí i bezpečnost. Jak ale může fungovat spojení této značky se značkou výrobce lyžařského vybavení Salomon?

Značka Saab je známa svým volnomyšlenkářským přístupem k inovacím, a právě to vedlo jednoho z předních výrobců sportovního vybavení, firmu Salomon k tomu, aby se spojila se Saabem a spolu obě značky představily inovativní carvingové lyže. Ty dostaly název "Salomon Aero X", a to po vzoru vozu, kterým se návrháři inspirovali - konceptu Saab Aero X, který získal nejedno ocenění. Současně je tento názer vyjádřením toho, že Salomon použil pro tyto lyže tu nejnovější technologie.

Podle vyjádření firmy přinášení nové lyže Salomon Aero X zcela nový rozměr ve smyslu výkonů carvingových lyží, přičemž mají nabízet lyžařům neotřesitelnou jistotu kontroly při jízdě v oblouku.

Jak říká Benoit Saint Venant, šéfdesignér společnosti Salomon, “Tato spolupráce je důkazem toho, že Saab a Salomon se vzájemně perfektně doplňují a vzájemně se chápou, protože se obě společnosti zaměřují na podobné zákazníky. Obě značky letos také slaví výročí šedesáti let od svého založení a spolu představují nový výrazný design, co se týká sportovních a aktivními zákazníky používaných produktů.”

Lyže Aero X jsou prvními, které představují "hybridní" technologii - podobně jako automobilové nápravy mají o u těchto lyží přední a zadní část zcela odlišnou funkci. Přední polovina lyže je navržena tak, aby lyžaři umožnila maximalizovat zatočení a správně přenesla veškerou sílu do oblouku - naopak zadní část dovoluje lyžaři zvolit vhodnou kontrolu nad rádiem každého oblouku.

Obě inovativní společnosti, které jsou známy svým dynamickým designem a výkonnými produkty, se poprvé rozhodly pro vzájemnou spolupráci již v roce 2001. Lyže Aero X jsou tedy jen nejnovějším výsledkem této spolupráce, která zdaleka nekončí - co se týká outdoorových sportovních aktivit, je údajně naplánováno ještě více společných projektů.

Lyže Salomon Aero X nabízejí maximální výkon současně s maximální podporou lyžaři, takže každé zatočení se stává intuitivním a lyžař může využít veškerou sílu, aniž by ztratil nad jízdou kontrolu. Lyže Aero X budou stát zhruba 500 liber.

Zdroj: Saab, Salomon

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy