Brabus Maybach létal po okruhu Nardó

SV12 | foto: Brabus

O tom, že Brabus dokáže dělat opravdu rychlé vozy, nepochybujeme. Nevěřícné Petry se ale snažil přesvědčit dalším výletem na rychlostní okruh Nardó.

Brabus podruhé vyladil vrcholný model koncernu Daimler, Maybach. A je z toho opět rychlostní rekord.

Poprvé, když šlo o Maybach s motorem 6,3 V12 biturbo, dosáhli testovací jezdci maximální rychlosti 314 km/h. Slabota, řekli si v Brabusu.

Proto se důkladně podívali motoru na ozubená kola a díky nové klikové hřídeli, ojnicím i pístům a přepracování mnoha dalších komponent včetně turbodmychadel a mezichladičů vzrostl výkon z původních 550 koní u sériového modelu, 640 koní u dosud rekordního modelu, až na 730 koní.

Na téměř neskutečnou hodnotu se dostal točivý moment, který nyní dosahuje hodnoty 1320 Nm. To by ale bohužel nevydržely komponenty převodovky a hnacího systému, proto muselo být z maxima ubráno několik Nm, přesněji se aktuální maximální hodnota pohybuje na 1100 Nm.

Díky tomu všemu se podařilo na Nardu dosáhnout rychlosti 330 km/h, což je v této kategorii nový rekord.

Brabus v poslední době trhá jeden rekord za druhým, například nedávno pokořil s modelem Brabus Rocket, což je přepracovaný Mercedes CLS, sedan se siluetou kupé, rekord v kategorii rychlých sedanů hodnotou 360 km/h.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy