Koncept Audi Metroprojekt Quattro

Metroproject | foto: Audi

Audi přichází s konceptem malého sportovně laděného kupé Metroproject Quattro. Ten je předobrazem budoucí verze nejmenšího Audi - modelu A1, a vyznačuje se elegantním a přitom dynamicky laděným designem, se kterým se snoubí zajímavé technické lahůdky.

Zaujme například uložení baterie vozu, které je v podlaze zavazadlového prostoru a je překryto průhledným plastem, osvětleno jemným modrým světlem  a disponuje po straně umístěným viditelným ukazatelem dobíjení baterií.

Hlavní technickou lahůdkou je však bezesporu univerzální multifunkční ovladač. Na přiložených fotografiích si můžete prohlédnout některé z jeho funkcí, mezi něž patří například navigace. Dále ovladač slouží jako mobilní telefon, je schopen dálkově ovládát prostředí ve voze (klimatizace, ventilace), můžete jeho pomocí nastavovat parametry audiosystému, použijete jej k nastartování vozu, jeho odemčení a zamčení, nebo jako přehrávač MP3.

Model Audi A1 by měl být dostupný především s přeplňovanými motory, a to jak benzinovými, tak naftovými, o objemech od 1,2 litru až po nejvýkonnější dvoulitrové motory. Základní model by měl ale mít atmosférický benzinový motor s objemem 1,4 litru a výkonem zhruba 80-85 koní, ketrý známe již ze současných koncernových vozů.

Základní cena Audi A1 míří na hladinu 25500 dolarů (18000 euro), a Audi si představuje roční objemy prodeje tohoto vozu někde mezi 80 až 100 tisíci vozů. Audi A1 má ambice být přímým konkurentem vozů Mini.

Koncept Audi Metroproject Quattro má premiéru na mezinárodním autosalonu v Tokiu. Z něj vycházející model Audi A1 by se pak měl začít vyrábět v průběhu roku 2009.

Zdroj: Audi

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy