Začněte s přípravami na zimu včas!

IS | foto: www.auto-news.cz | Mariusz Stankowski

Chladná rána nám nekompromisně připomínají, že babí léto je definitivně pryč. Je nejvyšší čas vybavit se na zimu. A to nejen váš šatník, ale i vozidlo.

Nejdůležitější je výměna letních pneumatik za zimní. Podle průzkumů největší podíl na nehodovosti v zimě má samozřejmě kluzký povrch silnice. Proto je velmi důležité včas vyměnit pneumatiky. Vzpomínáte, kam jste je na jaře dali? A kolik letních sezón na tomto místě už přečkaly? Je jejich stav ještě použitelný? Tyto otázky byste si měli klást ještě před výměnou. Někteří chtějí ušetřit a využívají pneumatiky již dávno prošlé. Takové šetření pak nemá žádný výsledek. Ověřte si, jak staré jsou vaše pneumatiky.

A jak to udělat? Na pneumatice vyčtete stáří z čtyřčíslí, které udává rok výroby a týden. Například „1606“ – znamená, že pneumatika byla vyrobena v 16náctém týdnu roku 2006.

Pokud se rozhodnete koupit nové zimní pneumatiky, rozhodně se nesnažte ušetřit. Pamatujte, že na jistých věcech se prostě šetřit nedá. A podle průzkumů jsou dražší pneumatiky skutečně kvalitnější.

A nebo jste možná tak bohatí, že můžete letos ušetřit na zimních pneumatikách a pak si rovnou koupit i nové auto, pokud to přežijete.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy